A Random Image

LaituriPohjan asentamisen vaiheet

LaituriPohja asennetaan upottamalla se veteen haluttuun paikkaan. Kun katteena oleva pyy on vettynyt, LaituriPohja pysyy pohjassa. Kun katteena on laattoja, pysyy se pohjassa heti.

.

Apua asentamiseen

LaituriPohjan asentaminen itse on hyvin helppoa. LaituriPohja yksinkertaisesti ”heitetään veteen ja upotetaan”.

Kun katteena oleva puu on kuivaa, LaituriPohja voi kellua kevyesti. Silloin tuote painetaan pohjaan uimarin kehon painolla ja sen jälkeen sen päälle asetetaan muutama kivi jotta se pysyy pohjassa. Muutaman päivän tai noin viikon kuluttua puu on vettynyt läpeensä. Painot voidaan ottaa pois.

Kun LaituriPohja katetaan laatoilla, se upotetaan ensin pohjaan ja sen jälkeen ladotaan sen päälle laatat. Tämä työ voidaan tehdä esimerkiksi haravaa apuna käyttäen. Haravalla asetetaan laatat paikoilleen. Tai se voidaan tehdä sukeltamalla. – Laatat eivät sisälly elementin hintaan, mutta paikallinen paikallinen myyjä voi toimittaa tuotteen pakettina sisältäen laatat ja asennuksen .

Pesubetonilaattoja on saatavissa lähimmästä puutarhaliikkeestä tai rautakaupasta useita värejä ja erittäin edullisesti. Laattojen koko on 40 x 40 cm. Elementtiin sopii kaikki laattojen paksuudet, mutta suositeltavaa on käyttää 45 mm tai sitä paksumpia laattoja. Laatat pysyvat paikoillaan omalla painollaan ja samalla ”lukitsevat” LaituriPohjan pohjaa vasten. Erillistä kiinnitystä LaituriPohjalle ei tarvita.

.

Talven kestävä

Asennussyvyys on laiturin päässä yleensä 1,5 metriä tai syvempi. Tämä syvyys tuo sen edun, että jäiden liikkeista ei yleensä tarvitse välittää – LaituriPohja on syvemmällä kuin jää. (Joessa ajelehtiva jää voi olla poikkeus.)